(0)
Botox hajegyenesítő kezelés
SKU: Botox_hajegyenes__t___kezel__s

Botox hajegyenesítő kezelés

Az Arual Botox kezelése egy hajszerkezet egyenesítő kémiai folyamat, melynek hatásásra a göndör...
Az Arual Botox kezelése egy hajszerkezet egyenesítő kémiai folyamat, melynek hatásásra a göndör...

A kezelés lépésről lépésre:

1. Samponos mosás (Arual keratinos ápoló sampon)
2. Hajszárítás
3. Botox 1. fázis felvitele (25-45 perc hatóidő)
4. Hajszárítás
5. Vasalás (180-230°)
6. Öblítés
7. Botox 2. fázis (10-15 perc hatóidő)
8. Öblítés
9. Hajszárítás
1. A keratinos ápoló sampon felhasználásával kétszer mossuk meg a hajat alaposan! Ügyeljünk rá, hogy a fejbőrt ne dörzsöljük, mert a mosás lényege elsősorban, a hajszálak szerkezetének megnyitása és nem a tisztítás. Ettől függetlenül, amennyiben a vendég nem frissen mosott hajjal érkezik a sampon elvégzi a tisztítási folyamatot is.
2. Második lépésként a hajat közepes hőmérséklettel 80%-osra szárítjuk. Ebben a fázisban a haj még sprőd tapintású.
3. A hajat négy részre osztjuk, tarkótól felfelé haladva maximum fél centiméteres passzékat választunk le, és a tőtől néhány milliméterre (a fejbőrrel való érintkezést elkerülve) a Botox 1. fázisát egy ecset segítségével felkenjük a hajra, majd fésűvel egyenletesen beledolgozzuk. Fontos, hogy ügyeljünk a haj egyenesre fésülésére, semmiképpen ne hagyjunk benne csomót. Vállig érő hajhosszúság esetén 30-35gr anyagra van szükség.
A Botox 1. fázisa ragacsos anyag, amennyiben túl sok anyagot viszünk fel a hajra, az fésülhetetlenné válik és a hőkezelés során megéghet a haj.
Hatóidő:
- Vastagszálú, göndör haj: 35-45 perc
- Vékonyszálú, göndör haj: 30 perc
- Hullámos haj: 25-30 perc
4. Hatóidő letelte után, ha nem szárad meg a Botox 1. fázis, akkor hajszárító segítségével Kb. 80%-os szárazságúra, alacsony hőmérséklettel szárítjuk. Szárítás után hagyjuk kihűlni a hajat.
5. A korábban négy részre osztott hajat részenként felcsipeszeljük (nem fém csipesszel).
A tarkótól indulva maximum fél centiméteres passzékban haladva 7-9 alkalommal/tincs vasaljuk a hajat. Közben egy fésű segítségével folyamatosan fésüljük az vasalandó tincset.
Ez a kezelés leghosszabb szakasza. Figyeljünk a folyamatos, egyenletes vasalási mozdulatra, és a hajvégeken is húzzuk végig a vasalót!
Amikor a vasalás kész, 5-10 percet hagyjuk a hajat szobahőmérsékletűre hűlni.
6. Nagyon alaposan kiöblítjük a felesleges anyagot, emelgessük meg a hajat, hogy a Botox 1. fázisból minden maradványt el tudjunk távolítani, kb. 5-10 percig. Majd törölközővel felitatjuk a vizet.
7. A Botox 2. fázisából egyforma mennyiséget használunk fel, mint az 1. fázisból. Tehát egy vállig érő haj esetében 30-35 grammot.
1-2 centiméteres passzékban haladva ecsettel és "nagyfogú" fésűvel felvisszük az anyagot, ügyelve, hogy a hajban csomó ne maradjon és egyenes maradjon a fésülés után.
A hatóidő 10-15 perc.
8. A hatóidő lejárta után alaposan, a hajat jól átmozgatva öblítjük. Kb. 5-10 percig.
9. A Botox kezelés befejező fázisa a hajszárítás, melyhez bármilyen anyagot felhasználhatunk. Amire fontos figyelni, hogy a lehető legmagasabb hőmérséklettel és egyenesre szárítsuk meg a hajat.
A következő 24-48 órában tilos a hajat összefogni vagy csattal rögzíteni, mert az megtöri azt és később is látható marad.
Amennyiben a kezelés hatására a festett hajú vendég hajszíne megváltozik, a haj befesthető közvetlenül a befejező hajszarítás előtt. Annyiban változik a folyamat, hogy csak megszárítjuk a hajat. Majd felkenjük a festéket, 3-6%-os hidrogénperoxid felhasználásával. Lemossuk a festéket, kondicionáljuk a hajat. Majd magas hőmérséklettel egyenesre szárítjuk.

ARUAL- Fodrásztermékek, Hajápolás, Bőrápolás

Kapcsolat

© 2023. All Rights Reserved.

Search